Zirkonyum Diş Kaplama

Estetik diş hekimliğinde doğal ve biyolojik uyumu sayesinde hastalar tarafından sıklıkla tercih edilen Zirkonyum diş kaplama, klasik diş kaplamaların oluşturduğu problemleri ortadan kaldırması dolayısıyla da popüler bir işlem olarak dikkat çekmektedir.

Zirkonyum Kaplama Tedavisi Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Zirkonyum, estetik amaçlı bir işlemdir. Çoğu kez alternatif diş beyazlatma işlemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda ve ileri derecedeki renklenme problemlerinde ideal bir seçenektir. Az düzeydeki çapraşık ya da ayrık dişlerde, yapısı bozulmuş eski dolgulu dişlerde, arka grup dişlerde köprü veya kaplama amacıyla kullanılabilir. Ön dişlerde bulunan implant üstü protezlerde ve gülüş estetiğine destekle de tercih edilmektedir.

Zirkonyum Kaplamaların Bakımı Nasıl Yapılır?

Zirkonyum kaplamanın yüzeyinin parlak ve kaygan yapıda olması plak birikimine engel olur. Çay, kahve veya sigara gibi etkenlerden olumsuz anlamda etkilenme yaşanmaz, rengi ilk günkü gibi beyaz kalır. Zirkonyum kaplamaların bakımında, gündelik olarak gerçekleştirdiğiniz fırçalama işlemi gibi dişlerinizi fırçalamalısınız. Hekiminizin önerdiği doğrultuda günlük bakıma destekle diş ipi ve dişsiz bölgeler için superfloss kullanılabilmektedir. Hekim kontrollerinin aksatılmaması gelişebilecek problemlere karşı önlem alınabilmesi açısından önemli bir ayrıntıdır.

Zirkonyum Diş Kaplama Avantajları Nedir?
  • Estetik görünümü dolayısıyla neredeyse doğal dişler gibidir.
  • Alerjik açıdan herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Ağızda metal tat hissi uyandırmaz.
  • Zirkonyum Diş Kaplama’nın ışığı iletkenliği fazladır. Metal porselenin yaptığı koyu renk yansımalar veya opak görüntüler hiçbir şekilde hissedilmez.
  • Dişlerde yaşanılan sıcak ve soğuk diş hassasiyetleri son derece azdır.
  • Zirkonyum kaplamalar, maksimum çiğneme şiddetine karşı dirençlidir.
  • Zirkonyum porselenler, metal destekli protezlere oranla son derece hafif bir kullanım sunarlar.
  • Diş etlerine dost niteliğindedir. Çekilme veya morarma gibi problemler Zirkonyum porselenlerde yaşanmaz.


Zirkonyum Diş Kaplama ve Zirkonyum tedavi seçenekleri hakkında detaylı bilgi almak için Ortonorm Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’miz ile iletişime geçebilirsiniz.

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle