Diş Teli Takıldıktan Sonra Dişler Ne Zaman Düzelmeye Başlar?

Diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar? Diş, çene ve yüz yapısının gelişimini, anomali durumlarını ve tüm bunların tedavilerini ele alan diş hekimliği dalına ortodonti denilmektedir. Ortodonti tedavisine karar veren hastaların merak ettiği konuların başında diş teli etkisini ne zaman gösterir sorusu gelir.

Ortonorm Ortodonti Ortodonti tedavisi; braket veya diş teli adını verdiğimiz düzeltici apareylerin kullanımı beraberinde dişlerin düzeltilmesini ve hareket ettirilmesini sağlayan bir süreci kapsar. Ortodonti tedavisi ile dişlerin hem sağlığını hem de genel görünümünü iyileştirmek amaçlanır.

Ortodonti tedavisine başlanıldığında dişlerin yüzey kısmına braketler yapıştırılır. Braketlerin hareketi kolay sağlayabilmeleri için ark tellerinden yardım alınır. Diş teli takıldıktan sonra dişlere uygulanan hafif basınçlar ile çene kemiğinde dişler hareket eder. Takılan diş telinin yanı sıra bazen çeşitli lastikler, bant ve tüp desteği sağlanabilir. Uygulanan kuvvetin yönünde etkin bir hareket oluşur.

Ortodontistin planladığı süre zarfında, diş telinin etkisini iyi bir şekilde gösterebilmesi için tedavinin hiçbir şekilde aksatılmaması gerekir. Diş teli veya braketler takıldıktan sonra hem kontrol muayenelerine ara vermemek hem de biraz sabırlı olmak önemli bir konudur. Diş teli takıldıktan sonra dişler, 2-3 aylık zaman dilimi beraberinde hareket etmeye başlar. Dişlerin hareket etmesi durumu kişiden kişiye ve ağız yapısına göre değişkenlik gösterebilir.

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle