Diş Teli Kırıldığında Ne Yapmalıyız?

Tellerin veya bantların kırılması veya gevşemesi söz konusu ise panik olmayınız. Ağız içerisinde Batan Telleri kün uçlu bir aletle Örneğin: Kaşığın Tersi, Silgili bir kalemin arkası ile Ark telinin arkasına itebilir veys bir kesici Örneğin : Tırnak makası yardımı ile kesebilirsiniz.

Bu işlemi yaptıktan sonra en kısa zamanda ortodontistinizi bilgilendirmeli ve gerekirse acil randevu talebinde bulunmalısınız. Şayet Kopan parça var ise bir zarfın içerisine koyarak saklamalısınız. Randevunuza gelirken mutlaka kırılan diş telini yanınızda getirmelisiniz. Yüzü ilgilendiren darbe söz konusu olursa ortodontik apareyleri ve ağız içerisini dikkatli olarak kontrol edin ve vakit geçirmeden Ortonorm Ortodonti Tedavi Merkezinden’den randevunuzu alınız.

Kullanılan Ortodontik apareylerde ağzınıza batan bir kısım varsa ortodontistiniz tarafından verilen mumları batan yerlerin üzerine yapıştırmak sureti ile kullanabilirsiniz.

Şayet mumlarınız bitmişse veya uzakta bir yerde iseniz, mum yerine ıslak pamuk veya bir parça sakız kullanabilirsiniz.

Bu Konu hakkında daha detaylı bilgiyi sizlere Ortodontist Uzmanlarımız verecektir. Bize 0216 411 51 75 nolu telefondan veya iletişim formunu doldurarak danışabilirsiniz.   

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle