Diş Çekildikten Sonra Ne Zaman İyileşir?

Diş çekimi sonrasında ödem adını verdiğimiz şişlik ve morlukların oluşması normaldir. Ödemi ilk 48 saatlik süreçte gözlemlemek gereklidir. Eğer doktorunuz tavsiye etmişse 5-10 dakikalık aralıklarla buz torbasını operasyon bölgesine koyarak soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Diş çekildikten sonra ödemin kaybolması 4 ya da 5 günü bulabilir. Diş çekildikten sonra ilk yemeği anestezinin etkisi geçtikten sonra yemeniz uygun olacaktır. Çektirmiş olduğunuz dişiniz gömük 20 yaş dişi veya büyük bir kist operasyonu ise 10 gün kadar, sıvı ve yumuşak gıdaları tüketmeniz gerecektir.

Diş Çekimi - Ortonorm Ortodonti Tedavi Merkezi Diş çekildikten sonrası ağrı kontrolü için verilen ağrı kesicileri tarif edildiği gibi kullanmanız gerekmektedir. Ağrınız başlamadan alacağınız ilacınızın etkisi daha güçlü olacak ve sizi rahatlatacaktır. Diş çekimi sonrasında mevcut ağrının giderek azalması gerekmektedir. Ağrılarınız artıyorsa, mutlaka doktorunuzla iletişime geçiniz. Yüzünüzde şişme, aşırı ağrı,1 günü geçen kanama, ağızda oluşan kötü tat ve koku varsa mutlaka gecikmeden diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Diş etinin tamamen iyileşme süreci, dikişler alındıktan sonraki 9-10 günü kapsamaktadır. Diş çekildikten 1 hafta sonra dikişlerinizin alınması gereklidir. Özel durumlarda kendiliğinden eriyen dikişler de tercih edilmektedir, doktorunuz sizi bu konuda da bilgilendirecektir.

Diş çekimi hakkında detaylı bilgi almak ve iyileşme sürecine dair merak ettikleriniz için Ortonorm Ortodonti Tedavi Merkezi’mizle iletişime geçebilirsiniz.

Ortodonti Acil Durumlarda Neler Yapmalıyız?Ortodonti Tedavisi Sırasında Yaşanabilecek Sorunlar Nelerdir?Braket Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?Ortodonti Kontrolleri Ne Sıklıkla Yapılmalı?Dijital Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Ortonorm Ortodonti

Tümünü Görüntüle