Çocuklarda Ortodonti Tedavisi
Çocuklarda Ortodonti Tedavisi
Çocukların diş yapısının takibinin sağlanması önemli ayrıntılardandır. İleride oluşabilecek daimi dişlenmenin sağlığı dolayısıyla son derece dikkate değerdir. Süt dişlerinin geçici olması, çoğu zaman ihmal edilmelerine ve erken çekilmelerini sağlar ve olumsuz sonuçların doğmasına neden olur.
Çocuğunuzun süt dişlerinin, doğal değişim sürelerinin tamamlanmasına kadar ağızda kalmaları, çene kemiklerinin gelişebilirliği açısından ve düzgün bir dişsel kapanışa temel olması dolayısıyla çok mühimdir.
Çocuklarda ilk süt dişlerin sürmeleriyle birlikte (3 yaş), anne desteğiyle dişler fırçalamaya başlanarak süt dişlerinde koruyucu uygulamalar yapılmalıdır. Böylelikle de çürükler önlenebilir.
Çocuklarda Ortodontik Muayene Ne Zaman Yapılmalıdır?
İlk daimi dişlenmenin başladığı 6-7 yaşlar civarı, ortodonti muayenesi için iyi bir süreçtir. Erken yaşta gerçekleştirilen muayenede hem dişlerde oluşabilecek kapanış problemleri, hem de çenelerin iskeletsel bozukluklarının tanısı sağlanabilir. Ortodontik sorunlar, bademcik, geniz eti, ağız solunumu ya da atipik (bebeklik) yutkunması sonucunda da meydana gelebilmektedir.
Çocuk ortodontisindeki temel amaç, ortodontik soruna sebebiyet veren etkeni ortadan kaldırmaktır. Basit önlemlerle hiç tel ya da damaklık takmadan da ortodontik bozukluklar durdurulabilir.
Çocuklarda uygun önlemler alınıp, problemlere neden ortadan kaldırılırsa, ortodontik ve ortopedik problemler, belli seviyede düzelme gösterebilirler.
Çocuklarda Ortodonti Tedavisi